PISMO PODPORE: Civilna fronta Vstala Primorska – vstani Slovenija!

Pismo podpore Ustvarjalni platformi INDE:

INDE JE TUDI NAŠ!

Civilna fronta Vstala Primorska – vstani Slovenija!

Poleti je SDH razsajal v Luki Koper, pozimi DUTB razsaja v INDE-ju. V vročini Cerar in Brglez o atentatu na državo in o tem, da delavci ne smejo voditi državnih podjetij in države, v mrazu (ne)znanci kritično razmišljujoči in aktivni mladini grozijo z redarji in policijo. Za nenasitne pogoltneže smo vsi uporabni le dokler tiho in sklonjeno ubogamo na ukaz ter dokler ne iščemo zavezništev za upor. Grožnje zato izdajajo, da je oblasti strah ljudske moči: samo prestrašen pes renči.

 

Organizirani delavci in organizirana mladina so dokaz, da tovariško in solidarno lahko podjetja obranimo pred podivjanimi dobičkarskimi hijenami in iz ruševin zgradimo boljši svet. Napredno razmišljujoči posamezniki in organizacije so zato dolžne take iniciative podpreti: meje bodo tam, do kamor jim bomo skupaj odrinili, napredek je mogoč šele s prebijanjem okvirjev in rušenjem tradicionalnih norm, ki nas dušijo.

 

Drugi formalni lastnik, zadaj ista Vlada in država. Isti načini groženj in isto poudarjanje svetosti lastnine, nekoč družbene, danes državne. Opominjamo oblastnike: državno je javno in javno ni (samo) vaše! INDE je tudi naš, je skupen, je ozemlje, osvobojeno diktature kapitala, je prostor, kjer se je tekmovanje umaknilo sodelovanju. Je kraj ustvarjanja in druženja, ki nikomur ne dolguje ničesar in ki nikogar v nič ne sili. Zato opozarjamo: ne preganjajte mladine, ki misli, ne preganjajte mladine, ker misli!