PISMO PODPORE: festival Kino Otok

Sodelavci zavoda Otok, ki je glavni producent mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema, podpiramo delovanje Ustvarjalne platforme INDE iz Kopra. Prepričani smo, da je INDE nepogrešljivo stičišče posameznikov in skupin, ki so sprejeli pomembno odločitev za aktivno vplivanje na okolje in soustvarjanje družbe, v kateri živimo.

V zadnjih dveh letih smo v okviru organizacije festivala srečali s številnimi uporabniki in obiskovalci, skupaj smo pripravili filmski dogodek, več članov kolektiva INDE je sodelovalo tudi v vsakoletni ekipi festivala. Na podlagi teh izkušenj trdimo, da je platforma INDE ena najbolj živih kulturnih in socialnih iniciativ v regiji, ki (predvsem) mladim ob aktunem pomanjkanju drugih priložnosti zagotavlja prostor in čas za realizacijo ustvarjalnih in drugih idej za boljšo prihodnost za vse.

Presenetljivo je, da lokalne in nacionalne javne strukture sodobne demokracije tovrstnega konstruktivnega delovanja civilne družbe ne podpirajo, onemogočanje le-tega pa najmanj zaskrbljujoče! Zato Otok dodaja svoj glas široki in opogumljajoči javni podpori, ki je je INDE deležen v zadnjih tednih. Še naprej si bomo prizadevali za širjenje glasu o vašem delovanju in veselimo se novih srečanj.

sodelavci zavoda Otok in festivala Kino Otok – Isola Cinema