VLOM v INDE

Ko smo v nedeljo, 31. 1. 2016 ob 18. uri prišli v Inde na organizacijski sestanek za obletnico, smo kmalu lahko ugotovili, da vse ni tako kot bi moralo biti, da nam je v popoldanskem času nekdo vlomil v prostor. Okno na stranišču je bilo podrto in razbito, v ostalih prostorih so bile odprte vse omare in videlo se je, da nekdo na hitro nekaj iskal in za sabo ni brisal sledi. Prostore UP Inde je nasilno obiskal nekdo, domnevamo da vsaj dva, prekleto nezaželena gosta.

Kaj vemo o tem dogodku:

Prejšnji dan (v soboto) smo v Inde po večernem druženju ob 3h ponoči zaklenili vsa vrata in odšli domov. V nedeljo zgodaj popoldan smo se odpravili v Trst na protest proti škedenjski železarni, za kar smo potrebovali plinske maske, ki so bile spravljene v prostorih Inde. Šli smo ponje in ob 14.30 je bil prostor brez posebnosti. Ko smo se vrnili iz Trsta, smo naleteli na posledice vloma. Po pregledu smo ugotovili, da je bil ukraden video projektor, ki smo ga imeli na izposojo od Pine. Poleg projektorja so vlomilci odnesli še nekaj pijače. Vlom se je izvršil v času med 14.30 in 18. uro. Ker je straniščno okno premajhno, da bi tisti, ki leze skozenj, lahko ob tem še nekaj prenašal, domnevamo, da sta bila vlomilca vsaj dva. Tudi pijače ne bi mogel samo eden odnesti skozi okno.

Ogorčeni smo, jezni in žalostni. Ukradeni projektor je služil torkovim filmskim večerom in vsem ostalim video projekcijam v UP Inde. Kljub temu pa bomo jutrišnji torkov filmski večer izpeljali kot ponavadi. Kljub temu obsojanja vrednemu dogodku obljubljamo, da to ne bo zmotilo priprav na prvo obletnico in ne bo ustavilo našega ustvarjalnega duha za več kot nekaj minut. Kljub takim nizkim udarcem, ostajamo tukaj in vztrajamo naprej!

Pozivamo kogarkoli, ki bi karkoli vedel o dogodku, ali kaj slišal o ukradenem video projektorju, da nam piše na mail [email protected].